Activiteiten - Zwembad De Rijd

Activiteiten

  • Vrij zwemmen
  • Triathlon zwemmen
  • Aquafit
  • Zwemtraining
  • Zwem4daagse
  • Zwemmen voor scholen
  • Actie op maat / verhuur
  • Kampeernacht
  • Zomerspektakel

KLIK op een activiteit HIERONDER om direct bij de juiste informatie uit te komen.

Vrij zwemmen

Wanneer? Zodra het weer en je agenda het toelaten.

Of het zwembad open gaat, wordt afgestemd op de weersvoorspellingen dus check eerst de actuele openingstijden (zie ook hier beneden) voordat je het huis uit rent. Vooraf online een dagticket kopen scheelt je €1 want aan de kassa is een dagticket €6,75.

Banen-zwemmen

Wanneer? Elk eerste uur na opening

Wat is er nou fijner dan rustig baantjes trekken in zwemwater wat heerlijk op temperatuur is? Even een moment voor jezelf. Tijdens het banen-zwemmen zijn de duikplanken gesloten en desgewenst kan er een lijntje in het water worden gelegd.

Aquafit groeples

Wanneer? Dag en tijdstip volgen

Work-out in het water van 45 minuten met behulp van attributen, opzwepende muziek en de altijd enthousiaste trainster Jossine Mienis die de bewegingen duidelijk voor doet. Kies voor een enkele les of een aquafit-abo van 10 lessen. Mocht een les geannuleerd worden i.v.m. het weer, check de actuele openingstijden met aanvullende informatie voor nieuwe datum.

Zwemtraining

Wanneer? Dinsdagavond van 19:30 – 20:30 uur

Wil jij je conditie verbeteren of werken aan je zwemtechniek? De Open Water Swimming Club biedt zwemtrainingen op maat aan, onder begeleiding van een ervaren coach. Geschikt voor gevorderden én beginners. Er zijn meerdere banen beschikbaar in het 25 meter lange, verwarmde diepe bad. Van 7 mei t/m 10 september 2024.

Triathlon zwemmen

Wanneer? Dag en tijdstip volgen

Een vol uur zwemtraining voor al die fanatieke streek- en dorpsgenoten die graag willen trainen voor ‘De Achtste Van Nierup’ alias Triathlon Niedorp alias de gezelligste triathlon van Nederland. Heren, dames, junioren, al die dappere deelnemers kunnen tot the day gratis trainen in het eigen, vertrouwde zwembad.

Zwem4daagse

Wanneer? Data 2024 volgen

Vier dagen zwemmen voor een medaille! Hét nationale zwem-event voor jong en oud. Als vanouds georganiseerd door zwembaden De Rijd en De Wirg. Uniek in Nederland want door deze samenwerking kies jij zelf waar het water in te plonzen, binnen of buiten. Altijd meters maken in aangename watertemperatuur. Lees hier alles over De Zwemvierdaagse.

Actie op maat / verhuur

Met een roep collega’s of (sport)vrienden incidenteel of structureel gebruik maken van onze buitenbaden en terrein met voorzieningen? Dat kan! Zwembad de Rijd is uitermate geschikt voor groepsactiviteiten en verhuur. Denk aan een schoolreisje, teambuilding of sportdag. En zeg nou zelf, hoe fijn is leuke actie nabij? Wij broeden graag mee op een passend aanbod.

Zwemmen voor scholen

Hittegolf? Zwembad de Rijd verwelkomt graag scholen voor de nodige afkoeling na een (te) warm klaslokaal. Daarom bieden wij een aantrekkelijke prijs (€2,- p.p.) en werkwijze aan: telling van leerlingen en begeleiding bij binnenkomst. N.a.v. hiervan wordt een factuur opgemaakt. Personen met een abonnement worden niet meegeteld. Al is het weer onvoorspelbaar, probeer z.s.m. het zwembad te contacten zodat er bezetting kan worden geregeld voor bezoek buiten de reguliere openingstijden.

Kampeernacht

Wanneer? Hopelijk weer in 2024! Datum 2024 volgt

Dorpsdroom wordt werkelijkheid! Wie heeft er nu niet gedroomd van kamperen op Zwembad de Rijd? Spelen zonder sluitingstijd, samen eten, ‘some night swimming’ en uiteindelijk – gewapend met zaklamp – je tent op de ligweide opzoeken. Hopelijk sluiten we seizoen 2024 weer zo bijzonder af.

Hondenzwemmen

Wanneer? Datum volgt later in zwemseizoen 2024.

Eindelijk mag de ‘geen honden huisregel’ keihard genegeerd worden! Dus Fikkie, Astor en Jack R, sleur de baas maar over de Vijverweg. Jullie zijn van harte welkom in het instructiebad voor een frisse duik. Die 7 m lange glijbaan met water is dan ook he-le-maal van jullie. En baasje, neem de eigen zwemkleding en wat balletjes mee. Poot!

Zomerspektakel

Wanneer? Hopelijk weer in 2024! Datum 2024 volgt

Jaarlijks zwemfestival wat i.s.m. DRG Scouting Niedorp wordt georganiseerd. Het zwembad wordt tijdens dit festival he-le-maal op zijn kop gezet met activiteiten in en rond de baden. En weet, aan de maag wordt ook gedacht. Scoutingleden toegang op vertoon van das, niet leden met abonnement of dagticket