Activiteiten - Zwembad De Rijd

Activiteiten

 • Vrij zwemmen
 • Triathlon zwemmen
 • Aquafit
 • Zwemtraining
 • Zwem4daagse
 • Zwemmen voor scholen
 • Actie op maat / verhuur
 • Kampeernacht
 • Zwemmen voor rolstoelgebruikers

KLIK op een activiteit HIERONDER om direct bij de juiste informatie uit te komen.

Vrij zwemmen

Wanneer? Zodra het weer en je agenda het toelaten.

Of het zwembad open gaat, wordt afgestemd op de weersvoorspellingen dus check eerst de actuele openingstijden (zie ook hier beneden) voordat je het huis uit rent. Vooraf online een dagticket kopen scheelt je €1 want aan de kassa is een dagticket €6,75.

Banen-zwemmen

Wanneer? Elk eerste uur na opening

Wat is er nou fijner dan rustig baantjes trekken in zwemwater wat heerlijk op temperatuur is? Even een moment voor jezelf. Tijdens het banen-zwemmen zijn de duikplanken gesloten en desgewenst kan er een lijntje in het water worden gelegd.

Aquafit groeples

Wanneer? Woensdagavond van 19:00 – 19:45 uur. Vanaf begin juni tot eind zwemseizoen.

Work-out in het water van 45 minuten met behulp van attributen, opzwepende muziek en de altijd enthousiaste trainster Jossine Mienis die de bewegingen duidelijk voor doet. Kies voor een enkele les of een 10-rittenkaart. Abonnementhouders hebben korting op losse lessen.

Op de hoogte blijven over de lessen? Contact Jossine op 06-50604523 (svp enkel appen). Zij voegt geïnteresseerden toe aan de aquafit app-groep. Zo weet je altijd of een les doorgaat of vol zit.

Zwemmen voor rolstoelgebruikers

Wanneer? Zodra het weer en je agenda het toelaten.

Vanaf zwemseizoen 2024 is ons buitenbad uitgerust met een mobiele tillift die rolstoelgebruikers en zwemmers met een functiebeperking toegang verschaft tot het diepe en het instructiebad. Ook de kleedkamer is uitgerust met een tillift en klapbed. In bezit van een persoonsgebonden budget & inwoner van gemeente Hollands Kroon? Schaf een dagticket, 12-badenkaart of persoonlijk abonnement aan met 25% korting via Meedoen Hollands Kroon. Komen jullie met een groep? Neem contact op voor actie op maat (zie info hierboven).

Zwemtraining

Wanneer? Dinsdagavond van 19:30 – 20:30 uur. Vanaf 14 mei t/m 10 sept.

Wil jij je conditie verbeteren of werken aan je zwemtechniek? De Open Water Swimming Club biedt zwemtrainingen op maat aan, onder begeleiding van een ervaren coach. Geschikt voor gevorderden én beginners. Er zijn meerdere banen beschikbaar in het 25 meter lange, verwarmde diepe bad. Van 7 mei t/m 10 september 2024.

Triathlon zwemmen

Wanneer? Donderdagavond van 19.00 – 20.00 uur. Vanaf 23 mei t/m 27 juni.

Een vol uur zwemtraining van Dennis Kraakman voor al die fanatieke streek- en dorpsgenoten die graag willen trainen voor ‘De Achtste Van Nierup’ alias Triathlon Niedorp alias de gezelligste triathlon van Nederland op 3 juli 2024. Heren, dames, junioren, al die dappere deelnemers kunnen tot the day gratis trainen in het eigen, vertrouwde zwembad. Opgeven is niet nodig.

Zwem4daagse

Wanneer? 15 t/m 19 juli. Tijden en meer info volgen.

Vier dagen zwemmen voor een medaille! Hét nationale zwem-event voor jong en oud in de laatste schoolweek. Als vanouds georganiseerd door zwembaden De Rijd en De Wirg. Uniek in Nederland want door deze samenwerking kies jij zelf waar het water in te plonzen, binnen of buiten. Altijd meters maken in aangename watertemperatuur. Lees hier alles over De Zwemvierdaagse.

Zwem4daagse inschrijven

Uiteraard is inschrijven bij de kassa mogelijk maar om tijd te besparen, is online inschrijven wel zo handig. Mail de volgende informatie – eventueel per persoon – om je inschrijving compleet te maken:

 • Geef aan dat het een inschrijving Zwem4daagse betreft
 • Voor- en achternaam
 • Woonplaats
 • Geboortedatum
 • Email-adres
 • Hoeveelste keer deelname

Gebruik hiervoor het onderstaande contactformulier:

 

Actie op maat / verhuur

Met een roep collega’s, mede-bewoners of (sport)vrienden incidenteel of structureel gebruik maken van onze buitenbaden en terrein met voorzieningen? Dat kan! Zwembad de Rijd is uitermate geschikt voor groepsactiviteiten en verhuur. Denk aan een schoolreisje, teambuilding of sportdag. En zeg nou zelf, hoe fijn is leuke actie nabij? Wij broeden graag mee op een passend aanbod.

Zwemmen voor scholen

Hittegolf? Zwembad de Rijd verwelkomt graag scholen voor de nodige afkoeling na een (te) warm klaslokaal. Daarom bieden wij een aantrekkelijke prijs (€2,- p.p.) en werkwijze aan: telling van leerlingen en begeleiding bij binnenkomst. N.a.v. hiervan wordt een factuur opgemaakt. Personen met een abonnement worden niet meegeteld. Al is het weer onvoorspelbaar, probeer z.s.m. het zwembad te contacten zodat er bezetting kan worden geregeld voor bezoek buiten de reguliere openingstijden.

Kampeernacht

Wanneer? 7 september. Tijden en meer info volgen.

Dorpsdroom wordt werkelijkheid! Wie heeft er nu niet gedroomd van kamperen op Zwembad de Rijd? Spelen zonder sluitingstijd, samen eten, ‘some night swimming’ en uiteindelijk – gewapend met zaklamp – je tent op de ligweide opzoeken. Hopelijk sluiten we seizoen 2024 weer zo bijzonder af.

Hondenzwemmen

Wanneer? Datum volgt later in zwemseizoen 2024.

Eindelijk mag de ‘geen honden huisregel’ keihard genegeerd worden! Dus Fikkie, Astor en Jack R, sleur de baas maar over de Vijverweg. Jullie zijn van harte welkom in het instructiebad voor een frisse duik. Die 7 m lange glijbaan met water is dan ook he-le-maal van jullie. En baasje, neem de eigen zwemkleding en wat balletjes mee. Poot!