Renovatie update 2. De kop is eraf.

Nadat 2 april jl gestart is met het renoveren van de zwembaden, is er al enorm veel vooruitgang geboekt. Vele vrijwilligers hebben zich aangesloten om alle deadlines voor de externe bedrijven die aan de gang moeten te behalen. De prioriteit lag/ligt bij het instructie bad. Deze was er het slechtste aan toe. Met man en macht is er gewerkt om alle tegels van de wanden en vloeren te halen. Zelfs de jonge generatie hielp een handje mee. Geweldig om te zien.

Aangezien maandag 12 april vroeg in de ochtend een externe firma zou komen om de vloeren te frezen was het noodzaak om alles zondag af te krijgen. Het was pas laat in de avond toen de allerlaatste tegels en dikke cementlagen eruit gingen. Wat een prestatie en inzet!

Voor de vloer is er een extern bedrijf geweest met een grote machine welke de vloer er zo uit jekkerde. Dit was namelijk met de hand niet te doen. De beschikbare mensen waren de hele dag kruiwagens aan het legen. ‘Dankbaar werk wanneer je naar de toekomst kijkt en bedenkt dat er “straks” wederom een schitterend bad zal liggen’, aldus een vrijwilliger.

Een stukje terug in de tijd.

Ondertussen werden ook alle kantoor en opbergruimtes onderworpen aan het flinke opruiming. Geweldig om te zien wat je dan tegenkomt. Vele herinneringen komen toch boven wanneer je onderstaande afbeeldingen bekijkt.

Wie in het verleden weleens in Zwembad De Rijd is wezen zwemmen moet zich toch deze onderstaande afbeelding herinneren, welke vele jaren bij de entree van het complex ter expositie werd gesteld. Ook deze foto met die jongen die van de hoge duikplank dook is na 30 jaar aangeboden aan deze persoon. Hij was er zeer blij mee toen hij deze geweldige, bijna nostalgische foto in ontvangst nam.

Terug naar het heden.

Toen dinsdagmiddag 13 april de hoofdaannemer kwam kijken, bleek dat er toch nog wat werk aan de winkel was voordat de tegelzetter daadwerkelijk de tegels er tegenaan kan gaan plakken. Deze werkzaamheden moesten het liefst voor woensdagochtend 14 april klaar zijn. Direct werd er een oproep gedaan in de groepsapp van de vrijwilligers en er stonden woensdagavond direct mensen klaar om ook dit klusje voor elkaar te krijgen.
(Je kunt je nog steeds aanmelden als vrijwilliger. Dank daarvoor)

Door al deze enorme inzet van deze groep kanjers kon het externe bedrijf direct aan de gang gaan met hun werkzaamheden. Frezen, zagen, uitmeten, afvoeren, leidingen, afspuiten, timmeren, bliksemafleiders, er komt zo ontzettend veel bij kijken.

Het instructiebad is momenteel overgeleverd aan de externe firma’s. Ook al het sanitair in de kleedhokjes zoals toiletten, fonteinen en leidingwerk worden momenteel vervangen. Voor de vrijwilligers is het pas net begonnen. Er moet nog zo veel gedaan worden. Het diepe zwembad wordt momenteel schoongespoten met dank aan het gratis gebruik van het materieel van Hoebe Totaal Techniek uit Winkel. De tegelzetter zal sommige tegeltjes oplappen en lekken gaan dichten. De nieuwe duikplanken zijn besteld en deze hopen ze voor de opening gemonteerd te hebben. Doorloop baden worden ook opnieuw gecoat zodat deze weer in gebruik kunnen worden genomen. Maar er is nog veel meer te doen. Dus iedereen die dit bad een warm hart toedraagt. Meld je aan!

Remco Mienis: “Het is een ontzettende grote klus, maar met deze groep vrijwilligers, welke zeer gemotiveerd zijn kunnen we iedere berg beklimmen die we willen. Toch hopen we dat zich meer vrijwilligers aan zullen melden. Er heerst een enorme goede sfeer, werken hard, lachen wat af en drinken ook koffie. Het gevoel van samenhorigheid is sterk aanwezig. Er komen zomaar burgers overdag langs om te kijken. Er had zelfs een bewoner van Nieuwe Niedorp 20 gebakjes mee om de vrijwilligers te voeden met energie en uit dankbaarheid voor hun inzet. Priceless! Samen met medeburgers maken we Zwembad De Rijd weer de trekpleister voor de vele mooie zomers die voor ons liggen. Er staan mooie dingen te gebeuren”