Zwemvierdaagse 2024 in zicht! - Zwembad De Rijd

Zwemvierdaagse 2024 in zicht!

Van maandag 15 t/m vrijdag 19 juli organiseren zwembaden De Rijd en De Wirg als vanouds hét sportevenement voor jong en oud: De Zwem4daagse, een initiatief van de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond). Een unieke samenwerking want de naar verwachting meer dan 300 deelnemers kunnen kiezen tussen zwemmen in een buiten- of binnenbad. Altijd een fijne watertemperatuur. Wat een luxe in eigen regio!

Jong & oud

Voor Nederlandse kinderen die opgroeien in een echt waterland, is leren zwemmen voor veiligheid in en om het water van groot belang. Zo ook vaak zwemmen na het behalen van het zwemdiploma om aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan tijdens De Zwemvierdaagse prima samen! Voor ouderen is het belangrijk om te blijven bewegen en wat is dan fijner om soepel en gewichtloos te bewegen in het water? Maar bovenal geldt: het is ook een gezellig sportevenement dus neem je vrienden, familie en klasgenoten maar mee!

Meedoen

Vier dagen elke dag een afstand zwemmen. Gezellig samen baantjes trekken met papa en mama of je eigen uitdaging aangaan. Kies je eigen afstand:

  • 250 m (10 banen), voor de kleintjes
  • 500 m (20 banen), gemiddelde afstand

Behoefte aan rust of kan het niet anders in de drukke agenda? Maak dan gebruik van het dagelijkse volwassenen-uurtje op ma t/m do tussen 15.00 en 16.00 uur en op inhaal-vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur. Maandag t/m donderdag vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur is jong en oud welkom om hun afstand te zwemmen. Op vrijdag is het op beide zwembaden van 15.00 uur tot 18.00 uur inhaaldag. Ook hier is het eerste uurtje voor de volwassen. Dus lukt het niet om op één van de andere dagen te zwemmen, kun je op vrijdag alsnog je medaille halen.

Deelname Zwem4daagse is €15 per persoon. Inschrijven en betalen kan aan de kassa maar het is veel handiger om je alvast online in te schrijven en online ticket(s) te kopen. Vooraf inschrijven en aanschaffen scheelt tijd bij de kassa én geeft het zwembad de tijd voor het nodige regelwerk. Bij aanschaf via de webshop, wordt er een bevestiging verzonden met QR-code welke dient als toegangsbewijs bij beide baden (tip: bewaar deze op je telefoon).

We hopen jullie te zien in de banen!

Oproep

Geen geslaagde Zwemvierdaagse zonder extra hulp van vrijwilligers. Zin en tijd om te helpen tijdens dit zwemfestijn? Meld je aan bij de kassa of via mail.